2020-11-27 08:14:22• hírek • Bede Emőke

Ezentúl a járdára parkoló autókat is el lehet szállítani

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Klaus Iohannis kihirdette a törvényt, melynek értelmében immár azokat a járműveket is el lehet majd szállítani, melyek szabálytalanul – s néha bizony egészen pofátlanul – a járdán parkolnak le.

A hamarosan a Hivatalos Közlönyben is megjelenő jogszabálynak köszönhetően a járdára vagy zöldövezetre parkoló sofőröknek ezentúl nem csak a helytelen parkolásért járó bírságot kell majd kifizetniük, hanem az autóelszállítással járó költségeket is – tájékoztat a digi24.ro.


Való igaz, hogy a legtöbb várost, így Szatmárnémetit is jóval kevesebb autóra szabták, mint ahány napjainkban járja az utakat, s épp ezért sokszor igencsak nagy fejtörést tud okozni a parkolóhely-keresés, viszont egy-egy szabálytalanul álló kocsi jelentősen meg tudja nehezíteni a gyalogosok helyzetét, a babakocsit toló anyukákról és a kerekesszékesekről nem is beszélve. Ez idáig azonban a törvény csak arra adott lehetőséget az illetékes hatóságoknak, hogy a közutakon „letett” autókat elszállítsák, de a jogszabály hétvégi életbe lépését követően azok a kocsik is felkerülhetnek a lopóautók platóra, akik a járdát szemelték ki szabad parkolóhelyként.


Ön mit szól a törvényhez? Mondja el véleményét kommentben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: